U14: Két meccs, két győzelem a serdülőknél!

Két újabb hazai találkozón van túl U14-es csapatunk a Regionális Fiú Serdülő Bajnokságban. A Nyíregyházi Kék Cápák és a MEAFC elleni mérkőzések egyaránt nagyarányú győzelmeket hoztak Benőcs Dávid tanítványainak.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U14 – Nyíregyházi Kék Cápák U14: 85-20 (24-6, 25-4, 14-4, 22-6)

2022. november 18. Tiszaújvárosi Sportcentrum.
Játékvezetők: Domán István, Szalontai Dorina Enikő.

.

A Phoenix az első perctől kezdve uralta a mérkőzést. A tiszaújvárosi fiúk már tizenkét dobott pontnál tartottak, amikor megérkezett az első nyíregyházi találat. A kezdő etapot 24-6-ra nyerték meg fiaink, és a meccs képe a későbbiekben sem változott.

A nagyszünetig közel negyvenpontos hazai előny alakult ki (49-10), és a gólokban szegényebb harmadik negyed sem roppantotta meg igazán a lendületet (63-14). A záró etapban ismét nagyobb fokozatra kapcsolt a hazai gárda, és végül jelentős, hatvanöt pontos sikert aratott (85-20).

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U14: Fodor Zalán (10), Galambos Kende (8), Holló Ádám (6), Pólik Nimród (4), Horváth Norbert Zoltán (8). Csere: Hubay Péter Ákos (2), Kovács Gábor (-), Major Péter Marcell (15), Kocsis Balázs (-), Feledi Dávid (3), Nagy Dávid (29/3), Kiss Bence (-). Edző: Benőcs Dávid.

.

Benőcs Dávid edző: „Nehezen indult a mérkőzésünk, rengeteg üres ziccert hagytunk ki. Izgultak a srácok, hiszen nagyszámú közönség gyűlt össze. Egy időkéréssel megnyugtattam őket, és ezt követően elkezdtünk koncentrálni, elkezdtük a ziccereket bedobni. Jól működött a letámadásunk, sok labdát szereztünk, ami szintén könnyű helyzeteket és pontokat eredményezett. A második félidőben már különböző sorokat próbálgattam, ez többé-kevésbé sikeres volt. Végig kézben tartottuk a mérkőzést, és magabiztos győzelmet arattunk. További sok sikert kívánok a Kék Cápák csapatának”.

A mérkőzés jegyzőkönyve.

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U14 – MEAFC U14/C: 72-35 (15-8, 26-0, 22-12, 9-15)

2022. november 21. Tiszaújvárosi Sportcentrum.
Játékvezetők: Vaszi Ádám, Burján Márk.

.

A Miskolc kezdett lendületesebben, de egy időkéréssel Benőcs edző is rendezni tudta a hazai sorokat. Ezt követően átvette az irányítást csapatunk, és megnyugtató fölénnyel zárta az első etapot (15-8). A parádés második negyed gyakorlatilag a mérkőzést is eldöntötte. A tiszaújvárosi srácok remek összpontosítással küzdöttek védekezésben és támadásban egyaránt, ennek köszönhetően pedig kapott pont nélkül, ugyanakkor huszonhatot szerezve jutottak el a félidő végéig (41-8).

A harmadik szakaszban már érződtek problémák. Úgy tűnt, mindenki kosarat akar dobni, a hangsúly az egyéni megoldásokra helyeződött, ám ez kevésbé volt hatékony, mint a korábbi, jól szervezett összjáték. Ezt a negyedet így is szépen nyertük (63-20), ám a záró etapban már nem tudtuk érvényesíteni akaratunkat. Szerencsére volt miből előnyt veszíteni, így a Phoenix győzelme nem került veszélybe, és a lazább második félidő ellenére is nagyarányú sikert könyvelhettünk el (72-35).

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U14: Fodor Zalán (6), Galambos Kende (13), Holló Ádám (-), Pólik Nimród (9), Horváth Norbert Zoltán (-). Csere: Hubay Péter Ákos (5), Major Péter Marcell (14), Kovács Gábor (-), Kocsis Balázs (-), Feledi Dávid (6), Nagy Dávid (19), Kiss Bence (-). Edző: Benőcs Dávid.

.

Benőcs Dávid edző: „Ez a mérkőzés is nehezen indult, az elején dekoncentráltan védekeztünk, és a támadásaink sem voltak pontosak. A második negyed volt az, ami dicsérendő, ekkor gyakorlatilag eldöntöttük a mérkőzést. A harmadik és a negyedik negyedben ismét dekoncentráltan, önzően játszottunk. Meg kell érteniük a fiúknak, hogy amíg nem passzolnak, és nem úgy forog a labda, ahogy kérem, addig a támadásaink sem lesznek pontosak. Köszönöm szépen a MEAFC csapatának a jó küzdelmet, és további sok sikert kívánok nekik”.

A mérkőzés statisztikája.

Kerényi György