Szép győzelemmel kezdte az évet U20-as csapatunk

A NYÍKSE otthonában kezdték az évet U20-as fiaink. A nyíregyházi találkozót a rövid pad ellenére is magabiztos győzelemmel zárták a tiszaújvárosi srácok.

NYÍKSE U20 – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20: 52-65 (14-24, 20-15, 11-7, 7-19)

2023. január 6., Nyíregyháza.
Játékvezetők: Nyíri Péter Patrik, Oroszvári Tamás.

.

A Phoenix már a találkozó kezdetén magához ragadta a kezdeményezést, és csak 0-8 után engedte ponthoz jutni riválisát. A fölény ezt követően is megmaradt, többször eljutottunk a tizenhárom pontos vezetésig is. Az első negyedet végül 14-24-es állással zártuk.

A második etap hazai találattal indult, de az iramot továbbra is mi diktáltuk. A szakasz negyedik percében tizenhat egységes különbséget is kialakítottunk (18-34), ezt azonban egy pontatlanságokkal tarkított, nyugtalanító időszak követte. Nehezen születtek tiszaújvárosi kosarak, a NYÍKSE viszont feltámadt, és a félidő lefújásáig visszajött a mérkőzésbe (34-39).

A nagyszünet sem törte meg a Nyíregyháza lendületét. Ellenfelünk nem engedett ellépni minket, sőt a harmadik negyed közepén a fordítást is elérte (42-41), és nekünk egészen az etap végéig futnunk kellett az eredmény után. Az utolsó szakaszra aztán némi előnnyel fordulhattunk rá (45-46).

A záró felvonásban ismét megtaláltuk a ritmust. Ezúttal mi kényszerítettük pontatlanságokra a riválist, és fokozatosan növeltük az előnyt. A jó dobóformának köszönhetően az etap közepén ismét átléptük a tízpontos határt, hogy végül 52-65-ös győzelemmel térhessünk haza. Szép volt, Fiúk!

.

Czimer László Adrián nagyszerű dobóteljesítménnyel járult hozzá a sikerhez (28/15 pont, 7 lepattanó, 1 assziszt, 3 szerzett labda, 4 kiharcolt fault), de a dupla-duplázó Besenyei Bálint is remek játékot mutatott be (13/6 pont, 14 lepattanó, 5 szerzett labda, 6 kiharcolt fault, 1 blokk).

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20: Czimer László Adrián (28/15), Demkó Milán (7/3), Deli Benedek (2), Besenyei Bálint (13/6), Katona Milán (5/3). Csere: Nagy Balázs (-), Csata Zsolt Dániel (-), Dudás Dominik Balázs (2), Rákosi Kornél (-), Kosina Kende Milán (8/6). Edző: Bartovics Ákos.

.

Bartovics Ákos edző: „Szerettem volna, ha szép játékkal, kényelmesen tudunk nyerni, épp ezért van egy kis hiányérzetem, mert megnehezítettük saját dolgunkat. Akarták a győzelmet a fiúk azonban, ezt nem tudom elvenni tőlük, és amilyen mélyen voltunk az elmúlt időszakban, örülnünk kell most ennek a győzelemnek”.

A mérkőzés alakulása.

Kerényi György