Újabb győzelem az U20-as Bajnokságban!

Az U20-as Bajnokság tizenhatodik fordulójában a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia csapatával mérték össze az erejüket fiaink. A szoros és nehéz mérkőzésen egészen a végjátékig kiélezett volt a küzdelem, ám végül a Phoenix bírta jobban terhelést.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20 – Dávid Kornél KA U20: 63-59 (20-21, 12-12, 17-12, 14-14)

2023. január 13., Tiszaújvárosi Sportcentrum.
Játékvezetők: Siska-Sándor Ivett, Dr. Ormay Gábor.

.

Nyugtalanítóan indult a mérkőzés, hiszen vendégeink egy 0-8-as rohanással nyitottak, és mi csak a második perctől kezdtünk betalálni a gyűrűbe. A DKKA nyomása ezután sem csökkent, a hatodik percben már tízpontos hátrányban voltunk (9-19), ekkor azonban Bartovics edző egy időkéréssel rendezte a sorokat, és a Phoenix megtalálta a ritmusát. A komoly hátrány után az első negyed végére az egyenlítés közelébe értünk (20-21).

Bár mi szereztük a második etap első találatát, és ezzel egyenlítettünk, alapvetően ez a szakasz is fehérvári fölényt mutatott. A vendégek ismét elléptek tőlünk; még a negyed első felében elértünk a kilencegységes hátrányig, ám két perc múlva már három ponton voltunk (27-30). Továbbra is érkeztek ugyan az ellenfél kosarai, ám ekkor már nem engedtünk meg nagyobb különbséget, sőt a félidőben már ismét egyetlen ponttal álltunk a DKKA mögött (32-33).

A harmadik játékrész bizonyult a döntőnek a találkozó során. Egy gyors fordítással indítottunk, ám ez még nem bizonyult tartósnak. A negyed derekáig megint a rivális vezetett, és csak a hatodik percben született meg a Phoenix újabb fordítása (43-42). Ettől kezdve azonban már inkább a mi akaratunk érvényesült: a fehérváriak még egyszer egyenlítettek, de aztán 49-45-ös hazai vezetéssel érkeztünk el az utolsó felvonáshoz.

Friss előnyünket a záró etap második percéig tudtuk megőrizni (49-50), ezt követően fej fej mellett halad a két gárda. Több egyenlítés és helycsere után a nyolcadik perctől kezdve tudtunk némileg eltávolodni riválisunktól, és jól koncentrálva eljutottunk a négypontos előnyig. Ez azonban elegendő volt a győzelemhez – szép volt Fiúk!

.

Besenyei Bálint a mezőny legjobb teljesítményével és egy igazán izmos dupla-duplával zárta a mérkőzést (24 pont, 24 lepattanó, 2 szerzett labda, 2 assziszt, 8 kiharcolt fault), de Szabó Dávid is elérte a dupla-duplát (11 pont, 13 lepattanó, 4 kiharcolt fault).

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20: Czimer László Adrián (7), Demkó Milán (3/3), Besenyei Bálint (24), Katona Milán (5), Szabó Dávid (11). Csere: Tanyi Antal Áron (5), Deli Benedek (3), Nagy Balázs (-), Dudás Dominik Balázs (-), Tóth Máté Olivér (-), Kosina Kende Milán (5/3). Edző: Bartovics Ákos.

.

Bartovics Ákos edző: „Ugyanazt tudom elmondani, amit a múlt heti mérkőzés után. Ha tudásunkhoz mérten játszanánk, és meglennének a megfelelő mozgások, akkor ez megint egy kényelmes győzelem lehetett volna. Ezekből már jelentek meg dolgok, de még többet kellett volna látnunk belőlük. De ez ismét győzelem volt, megint kiharcolták a fiúk, úgyhogy gratulálok nekik, megérdemlik”.

A mérkőzés alakulása.

Kerényi György