Emelt fővel búcsúztunk a Hepp-kupától

A Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa negyedik fordulójában, január 17-én a piros csoportos Jászberény csapatát fogadta hazai környezetben a Phoenix. A második vonal jelenlegi hatodik helyezettjével szemben egyértelműen mi számítottunk esélytelenebbnek, és nem is sikerült borítanunk a papírformát. Egy néhány perces – a mérkőzést is eldöntő – rövidzárlaton kívül azonban kifejezetten jól tartottuk magunkat az erős ellenféllel folytatott küzdelemben.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK – Jászberényi KSE: 58-82 (18-22, 12-29, 17-19, 11-12)

2023. január 17., Tiszaújvárosi Sportcentrum, 100 nézó.
Játékvezetők: Sörlei Attila, Sallai István József, Gergely Csaba.

.

Bátortalan játékkal kezdett a Phoenix, amit ki is használtak a vendégek, és az első negyed derekára 1-11-es állást alakítottak ki. A Tiszaújváros ekkor találta meg a lendületét, támadásban, védekezésben is rendezte a sorokat, s a szakasz végéig négy pontra zárkózott fel (18-22).

Nagyon biztatóan indult a második etap, hiszen a második percben beértük a Jászberényt (24-24), azonban riválisunk időt kért, majd magasabb fokozatra kapcsolva újabb és újabb hibákra kényszerített minket. A hatodik percig még tudtuk tartani a lépést, ám ezt rövidzárlat, széteső játék követte. Minden dobásunk kimaradt, rengeteg labdát veszítettünk, ennek az ára pedig egy olyan különbség kialakulása lett, amit már nem volt esélyünk behozni ilyen ellenféllel szemben (30-51).

A harmadik és a záró negyedben is nyilvánvaló volt a vendégek fölénye, ám a tiszaújvárosi fiúknak sem kellett szégyenkezniük. Ha sok hibával is, de sikerült a Jászberényéhez hasonló teljesítményt mutatnunk, a második félidőben mindössze három ponttal növekedett a hátrányunk. Rendkívül nehéz kihívás volt ez számunkra, de végül szépen vizsgáztak játékosaink küzdeni tudásból és akaraterőből (58-82).

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Bán Tibor (8/6), Lakatos Péter (14), Victor Kelechi (5), Asszú Ádám (8), Rákosi Kornél (-). Csere: Demkó Milán (-), Taskó István (-), Molnár Bence (6/3), Kovács Zoltán (11), Gaál Bence (6/6). Vezetőedző: Lekli József.

.

Lekli József vezetőedző: „Kicsit megilletődötten kezdtünk, utána magunkra találtunk, az első negyed vége és a második eleje jó volt. A második félidőben kijött az, hogy mennyi a különbség a két osztály között az agresszív védekezésben. Ezt jó volt látni, mert tudjuk, hogy hová kell fejlődni. Nagyon sok mindent lehet tanulni ebből a meccsből, és nagyon örülök neki, hogy a Jászberény komolyan vette. A fiúk végig küzdöttek; volt rengeteg hibánk, de ebből kell tanulni”.

A mérkőzés statisztikája.

Kerényi György