Megkezdte felkészülését a Phoenix

Augusztus 13-án megkezdte felkészülését a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK a 2018/2019-es idényre. Szendrey Zsombor vezetőedző és csapata nincs könnyű helyzetben a szezon előtt.

Szendrey edző tájékoztatása szerint a tavalyi bronzérmes gárda összeszokott keretéből kilencen távoztak – főként átigazolások és visszavonulások következtében. Denzel Jackson visszatért az Egyesült Államokba, Piukovics Bálint a Salgótarjánhoz igazolt, Kiss Balázs Szombathelyen kapott munkalehetőséget, Orosz Dominik egyetemi tanulmányokba kezdett Debrecenben, Pöstényi Zoltán és Endrész Tamás visszavonult, Brugós Olivér, Szilasi Bence és Bakos Dániel egyéb okok miatt távozott.

A 2018/2019-es keret tagjai: Berta Bence, Gáspár Balázs, Jónás Bence, Katlan Roland, Kovács Zoltán, Molnár Bence, Pongrácz Gergely, Szabó Dániel, Szabó Norbert – és érkezik még három fiatal az U20-as csapatból. Várjuk még egy amerikai irányító érkezését, valamint tárgyalások folynak a nyíregyházi Vida Zoltánnal (az irányító-bedobó korábban volt már phoenixes játékos), illetve egy egri kosarassal.

Augusztus folyamán a csapat napi két edzésen vesz részt. A délelőtti tréning hétfőn, szerdán és pénteken erősítésből, futásból áll, kedden és csütörtökön egy óra az atlétikapályán telik el, majd egyórás, benti, labdás edzés következik. A délutáni taktikai edzések a szokásos időpontban, 18 órakor kezdődnek.

Kerényi György