Nagy küzdelmek hazai pályán

Lezajlott a Bajnokság első hazai mérkőzése. Szeptember 19-én a Vásárhelyi Kosársuli együttesét fogadta NB I B-s csapatunk.

A Vásárhelyi Kosársuli a tavalyi szezont még a Piros csoportban töltötte, így nehéz találkozóra kellett számítani. A szurkolók azonban egy rendkívül motivált, lelkes Phoenixet láthattak a pályán: a tiszaújvárosi fiúk két negyeden keresztül ötletes, pörgős játékot hoztak, és négypontos előnnyel zárták a félidőt.
A lendület sajnos a harmadik játékrész folyamán elfogyott, és egyre inkább a vendégek fölénye érvényesült. Ezt a meccset minden bizonnyal az erőnlét döntötte el, az összkép ugyanakkor azt mutatta, hogy a Phoenix kezd magára találni.

A hazai oldalon Gáspár Balázs bizonyult a legeredményesebbnek 22 ponttal, 8 lepattanóval, 11 kiharcolt faulttal és 2 blokkal (VAL: 26), de szépen teljesített Pongrácz Gergely (18 pont, 2 szerzett labda, 3 kiharcolt fault, 15-ös VAL) és Pöstényi Zoltán is (15 pont, 2 lepattanó, 3 kiharcolt fault, 12-es VAL).

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK – Vásárhelyi Kosársuli: 69-86 (21-19, 17-15, 18-28, 13-24)

Szendrey Zsombor vezetőedző: “Először is gratulálok ellenfelünknek, a Hódmezővásárhelynek. Nagyon jót küzdöttünk, és az első félidőt sikerült is megnyernünk. Ennek nagyon örültünk, hiszen egy olyan csapat ellen értük ezt el, amely frissen esett ki a Piros csoportból, agilis edzővel rendelkezik. Az előző mérkőzéshez képest sikerült változtatnunk a felfogáson, a védekezésen – ez mutatkozott meg az első félidei eredményben. Sajnos a második félidőre elfáradtunk. Ha a pozitív változásokat tovább tudjuk vinni, szerintem lesz keresnivalónk a bajnokságban”.

A mérkőzés statisztikája.

 

U20-as csapatunk ugyancsak lendületes mérkőzést játszott, ám nem sikerült felülkerekednie a csongrádi fiatalokon.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK U20 – Vásárhelyi Kosársuli U20: 72-85

A mérkőzés statisztikája.

 

U20-as mérkőzésünk egyik pillanata