Győzelemmel indult a Hepp Kupa

Szeptember 25-én kezdődött meg a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix számára a Hepp Kupa. Az első fordulóban hazai pályán fogadta az EKE Eger KOK csapatát.

A nem túl feszes iramú mérkőzésen a Phoenix magabiztos játékkal utasította maga mögé a hevesi alakulatot. A kívülről nézve talán kevésbé motivált Eger az első félidőben nem találta a ritmust, a hazaiak ugyanakkor eredményesen használták ki a vendégek hibáit, így a szünetre már 13 pontos különbség alakulhatott ki (45–32). A harmadik negyedben felpörögtek az egriek, ám a Phoenix bírta az iramot, és a pontosabb játéknak, erősebb koncentrációnak köszönhetően jelentős, 99–60-as hazai siker született.

Szendrey Zsombor vezetőedző: „Örülünk az idény első győzelmének – beleértve az alapozás és a Bajnokság eddigi mérkőzéseit is. Számunkra ez sokat jelent, bármilyen iramú meccs is volt, és bármilyen motiváltsággal is érkezett meg hozzánk ellenfelünk. Egy győzelmet persze nem kell megmagyarázni; készülünk a vasárnapi bajnoki mérkőzésünkre, amelyen hasonló eredményt szeretnénk elérni”.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK – EKE Eger KOK: 99–60.

 

Kerényi György