Szerencsen játszott U18-as csapatunk

A Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK U18-as csapata október 18-án, idegenbeli mérkőzésen csapott össze a Szerencs VSE juniorjaival.

A kívülről jó formában dobó hazaiak már az első negyedben megszerezték a vezetést, és 22-15-re hozták is a játékrészt. A folytatásban erősített a Phoenix, felpörgette játékát, így a fordítás is sikerült, ám a negyed második felében ismét megszaporodtak a szerencsi hármasok, így az első félidőt 38-31-es állással zárták a csapatok.

Hasonlóan hullámzó játékot láthattunk a harmadik negyedben is. A Tiszaújváros újfent rendezte sorait, átvette a mérkőzés irányítását, fordított, ám az etap második felére elfogyott a lendület. A házigazdák ragadták magukhoz a kezdeményezést, a ziccerek és távoli dobások egyaránt betaláltak – az utolsó negyed előtt már 67-57-es állást mutatott az eredményjelző. A záró játékrészre mintha fejben elfáradtak volna a tiszaújvárosi fiúk, egyértelművé vált a házigazdák fölénye. Végül tizenhat pontos, 88-72-es hazai siker született.

Szerencs VSE U16 – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK U18: 88-72

Benőcs Viktor vezetőedző: „A mai mérkőzésünkön egy igazán futós, agresszív csapattal találkoztunk. Folyamatosan rajtunk voltak, így mi nehezen támadhattuk a gyűrűt, ők ugyanakkor nagyon sok hármast szereztek, hiszen nem értünk ki a dobásaikra. Sajnos gyenge volt a védekezésünk, de a támadásaink sem voltak gyorsak – szinte állt a labda az irányító kezében. A következő mérkőzésünkre igyekszünk felpörögni, hogy ilyenek ne forduljanak majd elő. Gondok voltak a büntetőkkel is, nagyon sokat kihagytunk, s összességében elmondható, hogy ezt a mérkőzést a saját hibáink miatt buktuk el. Úgy gondolom, hogy több van ebben a csapatban”.

Legközelebb hazai találkozón javíthat a Phoenix U18-as gárdája. Október 24-én, szerdán, 15.30-as kezdéssel a Nyíregyháza Blue Sharks junior csapatával mérkőznek meg a fiúk az Eötvös József Gimnázium tornacsarnokában.

Kerényi György