Nagyarányú győzelmet aratott U18-as csapatunk

A Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK U18-as gárdája a Nyíregyháza Blue Sharks együttesét fogadta október 24-én. Az összecsapás jelentős, 51 pontos, hazai győzelemmel zárult.

Már a találkozó elején érződött, hogy a Tiszaújváros irányítja a játékot, de ebben a szakaszban még sikerült a Cápáknak ledolgozniuk a hátrányt (19-17). A második negyedben azonban már egyértelműen a Phoenix akarata érvényesült, és a félidő előtt döntő hazai fölény alakult ki (52-28). A fordulás után sem változott a forgatókönyv: a vendégek hibáit rendre kihasználva, biztos kézzel dobták a kosarakat fiaink, hogy a különbség még tovább növekedjen (79-47). A hazai játék korábban sem mutatott ugyan görcsösséget, de a záró negyedben kifejezetten felszabadult és látványos kosárlabdát láthattunk a tiszaújvárosi fiataloktól. Impozáns, 51 pontos különbséggel zárult a találkozó (112-61).

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK U18 – Nyíregyháza Blue Sharks U18: 112-61

Benőcs Viktor edző: „Sikerült a szerencsi vereség után győzelmet aratnunk a Nyíregyháza csapata ellen. Javult a védekezésünk, ezáltal támadásban is jobbak lettünk. Elértük a száz pontot, míg az ellenfelet igyekeztünk hetven pont alatt tartani. Voltak könnyű szerzett labdáink, amelyekből könnyű kosarakat tudtunk szerezni, és végül nagy pontkülönbséggel arathattunk sikert. Nem volt nehéz ellenfelünk, de minden csapat törekszik a győzelemre – ez a mai napon nekünk sikerült”.

Kerényi György