Kettős győzelem hazai pályán

Az Alba Fehérvár csapatát fogadta november 7-én a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK. A hazai szempontból kiválóan alakuló napon az NB 1 B-s és az U20-as csapat egyaránt győzelmet aratott.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK – Alba Fehérvár: 75-63 (27-17, 15-13, 17-19, 16-14).

A pörgős, harcos mérkőzés második percétől kezdve vezetett a borsodi gárda a Fehérvárral szemben, és már az első negyed végére tízpontos előnyt harcolt ki (27-17). A második játékrészben erősítettek a vendégek, de még így is sikerült növelni az előnyt a félidőig (42-30).

Bár az elejétől kezdve mozgalmas volt a találkozó, a szünet után érezhetően fokozódott az iram. A vendégek ritmust váltottak, erőteljes rohamokat indítottak az egyenlítés érdekében, és a 29. percben már csak hét pont volt hátrányuk a Tiszaújvárossal szemben (55-48). Szendrey edző azonban a megfelelő pillanatban kért időt, így a negyedet ismét tízpontos előnnyel zárhatta a Phoenix (59-49).

A tíz pont körüli különbség megmaradt a záró etap folyamán is. A két gárda az utolsó pillanatig kemény csatát vívott, s végül a Phoenix tizenkét pontos előnnyel zárhatta le a mérkőzést (75-63).

Hazai oldalon a kiváló formában kosarazó Szilasi Bence nyújtott kimagasló teljesítményt 27/9 ponttal, 6 lepattanóval, 1 szerzett labdával és 3 kiharcolt faulttal. Ugyancsak jó játékot mutatott Gáspár Balázs 17/3 ponttal, 3 lepattanóval, 2 szerzett labdával, 3 assziszttal, 2 kiharcolt faulttal és 3 blokkal, valamint Szabó Norbert 15 ponttal, 4 lepattanóval, 3 szerzett labdával, 3 assziszttal és 5 kiharcolt faulttal.

 

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Kiss Balázs (3), Gáspár Balázs (17/3), Szabó Norbert (15), Pongrácz Gergely (5/3), Szilasi Bence (27/9). Csere: Jónás Bence (-), Pöstényi Zoltán (6), Taskó István (-), Katlan Roland (-), Szabó Dániel (-), Molnár Bence (-), Kovács Zoltán (2).

Szendrey Zsombor vezetőedző: „Nagyon örülünk hazai győzelmünknek. Úgy gondolom, ha nem is teljes csapattal jött el a Fehérvár, akkor is egy fiatal, nagyon jó erőkből álló ellenfél volt – ez mutatják eddig lejátszott meccseik is. Szerencsére mi nagyon jó napot fogtunk ki ma, nagyon jól védekeztünk, a korábban megbeszéltek kilencven százalékát végre tudtuk hajtani. Mindez győzelmet eredményezett, de máris a vasárnapi mérkőzésünkre kell készülnünk”.

 

U20-as csapatunk is lendületes, színvonalas mérkőzés játszott az Alba Fehérvárt képviselő Budaörsi DSE U20 együttesével szemben. A kiegyenlítetten induló találkozón végül a hazaiak akarata érvényesült, és a második negyedtől kedve stabilan tartották kezükben a vezetést fiataljaink. A párharc 82-71-es hazai győzelemmel zárult.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20 – Budaörsi DSE U20: 82-71.

Kerényi György