Lehengerlő győzelem az U16-os Bajnokságban

Lejátszotta első mérkőzését U16-os csapatunk a Kadett Országos Bajnokságban. A derbire november 12-én, Szerencsen került sor, és bár tartottak a fiúk vendéglátóiktól, végül 50-111-es, kiütéses győzelemmel tértek haza. A találkozóról a csapat edzője, Benőcs Tibor számolt be nekünk.

                                                                                                                                                                        Fotó: Gerőcs Roland

Szerencs VSE U16 – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U16: 50-111

„Megkezdtük szereplésünket a Kadett Országos Bajnokságban az első fordulóval, első mérkőzésünket Szerencsen játszottuk. Annak ellenére, hogy viszonylag keveset tudunk együtt edzeni – hiszen több játékosunk is szerepel más korosztályokban –, nagyon jó csapatjátékot mutattunk. Amit kértem a fiúktól, azt védekezésben is, támadásban is maximálisan hozták, nagyon ügyesen játszottunk. Hozzá kell tenni, hogy ez a szerencsi csapat most némi csalódást okozott számomra, többet vártam tőlük, bár nagyon fiatalok, „első éves” kadettek még.

Mi nagyon jól játszottunk, a támadásban sok pontot dobtunk leindításokból, kihasználtuk a súly- és magasságbeli fölényünket. Azt kértem ugyanis a fiúktól, hogy ne szórjuk szét a labdákat, hanem próbáljuk folyamatosan megjátszani a palánk alatt bemozduló embereinket. Erre van egy játékunk, amit érvényesíteni is tudtunk. Megvártuk, amíg felállunk, beadtuk a palánk alá a labdát, kihasználtuk a magas játékosainkat. Kiemelném Gerőcs Bálintot, aki ötven pont körül dobott, mert egyszerűen nem tudták megfogni a palánk alatt magassága miatt. Termelte a labdákat annak ellenére, hogy két nappal korábban még lázas beteg volt – de vállalta a játékot. Remekül szerepelt Ferencz Krisztofer is, de kiemelhetném az összes játékost, mindenki nagyot játszott. Jól működött a védekezésünk, sok labdát szereztünk és sok labdát elloptunk menet közben is, így rengeteg gyors indításból dobhattunk könnyű pontokat. Úgy gondolom, hogy a mostaninál csak erősebb ellenfelek jönnek, de ez mindenképpen jó nyitány volt az 50-111-es végeredménnyel.”

Kerényi György