Nagy győzelmeket aratott az U14

A Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK serdülői november 17-én játszották le a Serülő Bajnokság harmadik fordulójának mérkőzéseit. A két nagyarányú győzelem eredményeképpen a csapat visszajutott a Bajnokság B csoportjába. A tornáról az alábbiakban Benőcs Dávidnak, a csapat edzőjének beszámolóját olvashatják.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U14 – Hajdúhadházi Farkasok U14: 149-16 (37-4, 33-6, 43-0, 36-6)

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U14: Czimer Adrián (27), Besenyei Bálint (21/3), Uzonyi Szilárd (17/3), Pásztor Máté (16), Karikó Zsolt (14), Fedor Szabolcs (13), Csillik Kristóf (10), Demkó Milán (10), Nagy Balázs (9), Kosina Kende (8), Nagy Ákos (4). Edző: Benőcs Dávid.

Baljós előjelekkel utaztunk el Szerencsre, hiszen hat játékosom különböző okok miatt nem állt a csapat rendelkezésére. Az első mérkőzésen már az első percben kiderült, hogy nincs egy súlycsoportban a két csapat, de ettől függetlenül végig koncentráltan és sokszor látványosan játszva sikerült kialakítani a 133 pontos különbséget. Mindenki azonos számú játékpercet kapott, és örömömre mindenki gyönyörűen élt is vele. A máskor kiegészítő játékosok is bőségesen szerezték a szebbnél szebb kosarakat! Gratulálok a csapatnak!

 

A döntőben

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U14 – Szerencsi VSE U14: 103-51 (26-16, 35-4, 20-20, 22-11)

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U14: Czimer Adrián (28), Nagy Balázs (22), Pásztor Máté (20), Csillik Kristóf (15/3), Karikó Zsolt (9), Fedor Szabolcs (5), Besenyei Bálint (2), Nagy Ákos (2), Kosina Kende (-), Demkó Milán (-), Uzonyi Szilárd (-). Edző: Benőcs Dávid.

A döntőben már egy jobb játékerőt képviselő csapattal néztünk szembe.

Jól kezdtük a mérkőzést, Czimer és Karikó kosaraival 6-0 ra vezettünk két perc elteltével. A hazai időkérés azonban jót tett ellenfelünknek, és hamar felzárkóztak, de a vezetést nem tudták átvenni. Egészen 15-14-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám ekkor egy agresszívabb védekezésre váltva, labdaszerzések után könnyű ziccereket dobhattunk, és 10 pontos előnyt alakítottunk ki a negyed végére. A második negyedben minden kérdést eloszlattunk a végkimenettel kapcsolatban, és nagyon agresszív védekezéssel állva hagytuk őket. Nagy B., Pásztor és Csillik igazi vezérként játszva, egymás után dobták a pontokat.

A második félidőben mindenkinek megfelelő játékperceket biztosítva, de így is végig magabiztosan játszva sikerült kialakítanunk a legnagyobb különbséget a lefújás pillanatában.

Az idei bajnokság első dupla győzelméhez szívből gratulálok csapatomnak! Megfogyva bár, de törve nem megmutattuk, hogy mi a helyes hozzáállás, amelynek ez a gyümölcse.