Nem jött ki a lépés az U16-nak

A Nyíregyházi SC KA A ellen hazai környezetben lépett pályára a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK U16-os csapata november 19-én. A Kadett Bajnokságban kiváló első meccset játszó fiúk most sajnos alul maradtak.

 

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U16 – Nyíregyházi SC KA A: 35-81.

A mérkőzésen a kezdetektől érezhető volt a nyíregyházi fölény, a vendégek már az első negyedben jelentős előnyre tettek szert. A tiszaújvárosi fiúk a második negyedben javítottak védekezésükön, de a támadásokban még mindig sok volt a pontatlanság, így a félidőre 15-42-es állás alakult ki. A szünet után sem sikerült megtalálni a fogást az erős szabolcsi együttesen, amely tovább növelve előnyét 35-81-es végeredményt állított be.

Még ezen a héten, ugyancsak hazai környezetben javíthat kadett csapatunk a Nyíregyházi Eötvös kosarasai ellen. A mérkőzés november 23-án lesz, 15.15-től az Eötvös József Gimnázium tornacsarnokában.

Benőcs Tibor edző: „Ez a mérkőzés más volt, mint a Szerencs elleni találkozó. Nagyon agresszív és jól szervezett Nyíregyházával találtuk magunkat szemben. Azon csodálkozom, hogy ez a Nyíregyháza nem magasabb csoportban játszik – mint ahogy a korábbi években is mindig a főtáblán szerepelt. Most a középmezőnyben vannak, de akkor is nagyon jó csapatot alkotnak. Nagyon agresszívan letámadtak, és a mérkőzés elején én azt hittem, hogy akár 100-50-et is kaphatunk a végére, hiszen 34-2-re húztak el tőlünk az első negyedben. A későbbiekben összeszedtük magunkat, és kezdtük hozni azt a formát, amit tudunk játszani, de így sem volt sok esélyünk a magas szerkezetű Nyíregyházával szemben. Egy kicsit bosszantott a rengeteg eladott labda. Húsz-harminc labdát is eladtunk a mérkőzés folyamán, és ezekből a helyzetekből könnyű kosarakat dobhatott az ellenfél. Ez az egy bosszant, nem az eredmény, hiszen egy sokkal jobb csapattal álltunk szemben. Bízom a folytatásban, ennél csak jobb lesz”.

Kerényi György