Sikeres visszavágót játszott az U18

A Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK juniorjai a Szerencs VSE csapatát fogadták november 20-án. A két gárda előző, idegenbeli összecsapásán alulmaradtak Benőcs Viktor legényei, de hazai környezetben már győztesen jöttek le a pályáról.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U18 – Szerencs VSE U18: 70-64

A végig lendületes iramú mérkőzés elején a Tiszaújváros ragadta magához a kezdeményezést, és még az első negyed folyamán jelentős előnyre tett szert. Úgy nézett ki, nem lehet kérdéses a hazai siker – annak ellenére sem, hogy a félidőre már megcsappant a húszpontos előny. A fordulás után azonban rendezte sorait a Szerencs, a külső dobásokkal megtalálta az ellenszert a vendéglátókkal szemben, és fokozatosan ledolgozta hátrányát. Az utolsó etap kiegyenlített harcot hozott, de a vélhetően jobban koncentráló hazai gárdának végül sikerült megszereznie a győzelmet a szorossá alakult mérkőzésen.

 

Benőcs Viktor: „Idegenben nem tudtunk győzni a Szerencs ellen, de hazai pályán sikerült őket megvernünk. Eredményes támadásainkat a benti, magas játékosainkra építettük, illetve védekezésből és labdaszerzésből indítottunk gyors rohamokat. Az ellenfél ugyanakkor a távoli dobásokkal tudott jól kombinálni, így húszpontos hátrányt ledolgozva került ismét partiba. A végét mi bírtuk jobban, és sikerült begyűjtenünk a győzelmet”.

 

Endrész Tamás (Szerencs VSE): „A mérkőzés számunkra egy kissé nehezen indult. A srácok egy kicsit megilletődöttek voltak, ezért a hazai csapat el is tudott húzni 16-18 ponttal, aztán a félidőben összeszedtük magunkat. A harmadik negyed végére feljöttünk tíz pontra, ott beálltunk zónázni, és ez megtette hatását, hiszen sikerült kiegyenlítenünk. A végjáték megint a hazaiaknak sült jobban. Sajnálom, hogy nem sikerült nyerni, de az eredmény még mindig a mi oldalunkra billenti a mérleget. Az egymás elleni két meccs után ugyanis mi plusz tízesben vagyunk, és ezzel is nyugtattam a srácokat: most kikaptunk ugyan, de a presztízs a miénk”.

Kerényi György