Fontos győzelem a Kadett Bajnokságban!

Fordulatos mérkőzést játszott november 23-án a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U16-os csapata a Nyíregyházi Eötvössel szemben. Az előző forduló fiaskója nem szegte kedvét fiainknak: hatalmasat küzdve sikerült itthon tartaniuk az értékes pontokat.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U16 – Nyíregyházi Eötvös: 70-66

Az első percekben még nehezen születtek a pontok, ám a nyitó negyed közepétől felpörgött a játék a kadettek összecsapásán. A Nyíregyháza gyorsan elhúzott hat ponttal, de megint csak pár perc kellett ahhoz, hogy a Phoenix visszakapaszkodjon, és ettől kezdve kiegyenlítetten alakult az amúgy feszes iramú találkozó.

Az igazi izgalmakat a záró negyed hozta el. A játékrész még mindössze hárompontos különbséggel kezdődött meg (45-48), ám a ritmust váltó vendégek alig több mint két perc alatt újabb hat egységgel növelték meg előnyüket (49-58). Benőcs Tibor edző időkérése jól jött a válságos pillanatban, sikerült rendezni a sorokat, és egy 8-0-ra hozott rohammal a negyed hetedik percében már az egyenlítés közelében állt a tiszaújvárosi gárda (57-58). Az ellenfél időkérése szerencsére már nem tudta megtörni a lendületet, a fiúk fejben is kitartottak, és előbb az egyenlítés sikerült (61-61), másfél perccel a vége előtt pedig már hazai előnyt mutatott az eredményjelző (68-66). A végig jól küzdő szabolcsiaknak ekkor megszaporodtak a pontatlanságai, a Phoenix ugyanakkor érezhetően magabiztosabbá vált, és végül megszülethetett a szoros, 70-66-os hazai győzelem.

 

Benőcs Tibor edző: „A legutóbbi mérkőzéshez képest javult a játékunk, de az ellenfél is gyengébb volt valamivel az előzőnél. Több hullámvölgy is tarkította részünkről a meccset: nagyon jó és gyenge megoldásaink egyaránt voltak. A végére össze tudta magát szedni a csapat, és hoztuk a kötelezőnek számító győzelmet. Remélem, hogy a visszavágón már Ferencz Krisztofer is játszhat, és ezáltal még erősebbek lehetünk a külső posztokon. A végjátékot az döntötte el, hogy a védekezésben feljebb jöttek a fiúk, nagyon sok labdát szereztünk, és ezekből az indításokból több könnyű kosarat szerezhettünk. Ehhez persze kellett az is, hogy soron következő támadásokat rendre kivédekezzük. Összességében tehát a kezdetben több hibát is mutató játékunk feljavulása eredményezhette a győzelmet”.

Kerényi György