Tisztes helytállás Kecskeméten

A Bajnokság 12. fordulójában a KTE-Duna Aszfalt vendége volt a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK legénysége. A november 28-ai mérkőzésen a vendéglátók hét élvonalbeli játékost vonultattak fel, így nem sok esélyt hagytak a borsodi gárdának.

 

KTE-Duna Aszfalt – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: 90-64 (27-14, 24-19, 20-13, 19-18)

A Kecskemét a várakozásoknak megfelelően erősen kezdett, így a Phoenixnek gyakorlatilag az első perctől kezdve futnia kellett az eredmény után. A találkozó során fokozatosan erősödött a vendégek játéka, minden negyed szorosabb eredményt hozott az előzőnél, de mindez sajnos csak a tisztes helytálláshoz volt elegendő. Ha tekintetbe vesszük ugyanakkor, hogy egy túlnyomórészt „A” csoportos keretből összeálló csapattal szemben kellett pályára lépniük, egyáltalán nem kell szégyenkezniük a tiszaújvárosi fiúknak 64 dobott ponttal.

A kemény ellenféllel szemben Pöstényi Zoltán eljutott 21/3 pontig, amihez 1 lepattanó, 2 szerzett labda és 2 kiharcolt fault is társult még. Szépen teljesített a meccsen Pongrácz Gergely is (13/3 pont, 8 lepattanó, 3 assziszt, 6 kiharcolt fault).

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Kiss Balázs (1), Gáspár Balázs (5), Pongrácz Gergely (13/3), Szilasi Bence (7/3), Kovács Zoltán (5). Csere: Pöstényi Zoltán (21/3), Taskó István (-), Szabó Norbert (9/3), Dorvekinger Richárd (-), Szabó Dániel (3/3), Molnár Bence (-). Edző: Szendrey Zsombor.

Kerényi György