Kevés volt az erős kezdés

Az Óbudai Kaszások KA csapatát fogadta a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK december 1-jén, a Bajnokság 10. fordulójában. A kezdeti lendület sajnos nem volt elegendő a győzelemhez.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK – Óbudai Kaszások KA: 72-77 (28-7, 13-25, 7-25, 24-20)

Bár a Kaszások szerezték az első pontokat, hamar beleerősített a Phoenix, és gyakorlatilag letarolta a fővárosiak védelmét az első negyedben (28-7). A vendégek azonban rendezték soraikat a következő játékrészben, és kitartó támadómunkával a félidőre tíz ponton belülre kerültek (41-32).

A szünetben immár a Phoenixen volt a sor, hogy megtalálja a hullámvölgyből kivezető utat, de sajnos nem sikerült megtalálni az ellenszert az Óbuda játékával szemben. A támadójáték mindkét oldalon pörgött, de a hazai gárda rendre elhibázta a befejezéseket, így a Kaszások sikeresen fordíthattak a 27. percben (43-44). A továbbiakban a Tisza-partiaknak kellett az egyenlítésért küzdeniük, de a játékrész végéig tovább nőtt a különbség (48-57). A záró etap már pontosabb tiszaújvárosi játékot hozott, és az utolsó percekben a fordítás reménye is felcsillant, de a vendégek az utolsó másodpercig bírták az erősödő nyomást. A végeredmény szoros, de sajnos tiszaújvárosi vereséget mutat (72-77).

Mindenképpen kiemelendő Gáspár Balázs játéka (21/6 pont, 7 lepattanó, 2 szerzett labda, 3 assziszt, 4 kiharcolt fault, 2 blokk), és jól teljesített Pöstényi Zoltán (13/3 pont, 8 lepattanó, 1 szerzett labda, 3 assziszt, 3 kiharcolt fault) és Kovács Zoltán (11/3 pont, 3 assziszt) is. Az éppen visszatért Jaywuan Hill 7 ponttal, 3 lepattanóval, 4 kiharcolt faulttal és 1 blokkal mutatkozott be újra, ami annak tudatában, hogy még össze kell szoknia a jelenlegi kerettel, mindenképpen biztató a jövőre nézve.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Pöstényi Zoltán (13/3), Gáspár Balázs (21/6), Szabó Norbert (5/3), Szilasi Bence (5/3), Kovács Zoltán (11/3). Csere: Jónás Bence (-), Kiss Balázs (2), Dorvekinger Richárd (-), Szabó Dániel (-), Jaywuan Hill (7), Pongrácz Gergely (1), Molnár Bence (7/6). Vezetőedző? Szendrey Zsombor.

Szendrey Zsombor vezetőedző: „Az első negyednek nagyon örültünk, de talán túlságosan is megnyugtatták a fiúkat a kezdeti sikerek. Sajnos a későbbiekben nem úgy működött a gépezet, ahogy azt elterveztük. Megálltunk, elment a hitünk, elment az önbizalmunk, már nem úgy mozogtunk, nem úgy léptünk be, ahogy kellett volna, és magunkra húztuk az ellenfelet. Elkezdtünk saját magunkkal foglalkozni, és ennek vereség lett a vége”.

Kerényi György