U20 – nehéz győzelem Egerben

A Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK U20-as gárdája december 8-án lépett pályára az Eger fiataljaival szemben. Az idegenbeli mérkőzés nem volt fordulatoktól mentes.

EKE Eger KOK U20 – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20: 79-81 (24-21, 5-20, 20-23, 30-17)

Nagy lendülettel kezdte a Phoenix a találkozót, s támadó szellemű játékának köszönhetően az első negyed közepére már tíz ponttal ellépett vendéglátóitól (5-15). A hevesieknek azonban sikerült ritmust váltaniuk, és az etap utolsó perceiben már az ő akaratuk érvényesült (24-21).

A kétperces szünet elegendő volt ahhoz, hogy Szendrey edző rendet tegyen a fejekben. Koncentráltabbá vált a tiszaújvárosi játék, míg a hazai oldalon éppen a pontatlanságok szaporodtak meg. Az impozáns, 5-20-as rohamnak köszönhetően a félidőre 12 pontos vezetést harcolt ki a Phoenix (29-41).

A szünetben rendezte a sorait az egri gárda, hatékonyabbá vált a hazai játék, de a borsodiak lendülete sem lanyhult. A 26. percben már 18 pont volt a vendégek előnye (38-56), amit a hevesi alakulat valamelyest szépíteni tudott a harmadik negyed végére (49-64).

A záró etap az Eger feltámadását hozta. A jól eleresztett távoli dobások sorának köszönhetően a 37. percre már csak egy pontra volt a Phoenixtől (70-71), és a 39. percben a fordítás is megszületett (76-75). A nagy izgalmakat hozó végjáték egy utolsó másodperces Molnár-közelivel dőlt el, és a Phoenix U20-as csapata megszerezte ötödik győzelmét a Bajnokságban.

Nagy meccset játszott Szilasi Bence (29/9 pont, 6 lepattanó, 3 szerzett labda, 5 kiharcolt fault), a dupla-duplázó Molnár Bence (21/3 pont, 10 lepattanó, 3 szerzett labda, 3 kiharcolt fault), és jó formában kosarazott Taskó István is (16 pont, 5 lepattanó, 2 szerzett labda, 5 kiharcolt fault).

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20: Szilasi Bence (29/9), Molnár Bence (21/3), Jónás Bence (6), Lenke Balázs (7/3), Taskó István (16). Csere: Orosz Zoltán (2), Balogh Ákos (-), Illés Gábor (-), Gulyás Kristóf (-), Eremiás Kristóf (-), Berta Bence Botond (-), Katlan Roland (-). Edző: Szendrey Zsombor.

Szendrey Zsombor edző: „Sajnos betegségek miatt csak nyolc játékosunk tudott pályára lépni ezen az U20-as mérkőzésen. Ebből a körülményből adódott, hogy az öt meghatározó embernek majdnem 40 percig játékban kellett lennie. Szerencsére a többiek a padról beállva rövid időszakokra pihentetni tudták őket. Voltak jó periódusai a mérkőzésnek, hiszen 18 ponttal is vezettünk a harmadik negyed végén. Sajnos a negyedik negyedet úgy kezdte az ellenfél, hogy gyorsan bedobott öt darab hármast, ennek köszönhetően az utolsó percekben egalizálta az eredményt. A szívünk azonban a helyén volt, jobban akartuk a győzelmet, és egy utolsó másodperces ziccerrel hoztuk a két pontot”.

Kerényi György