Hazai pályán aratott győzelmet az U16

A Kadett Bajnokság legutóbbi fordulójában, december 10-én a MEAFC „B” csapatát fogadta a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK U16-os gárdája. A közepes iramú mérkőzést magabiztos győzelemmel zárták a tiszaújvárosi fiúk.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U16 – MEAFC “B”: 97-43

A Phoenix a mérkőzés kezdetétől kezében tartotta az irányítást, és a félidőre mintegy negyvenpontos előnyt harcolt ki. Ez a különbség gyakorlatilag állandósult a harmadik negyed végéig (69-30), majd annak ellenére, hogy a záró etapban megszaporodtak a hazai oldal hibái, a végjátékban sikerült tovább növelni az arányt. A Phoenix fiataljai magabiztos, 97-43-as győzelemmel zárták a mérkőzést.

Benőcs Tibor edző: „Ezen a hazai mérkőzésen könnyebb, de harcos ellenféllel néztünk szembe. A mi csapatunk – helyenként jó játékkal – támadásban és védekezésben egyaránt föléje nőtt a vendég együttesnek. Bár sokszor előfordult, hogy a fiúknak nem sikerült végrehajtaniuk a taktikai utasításokat, sima volt a győzelem. Igaz, hogy egyszerű játékkal arattunk sikert, ma mégis ennyivel jobbak voltunk”.

Kerényi György