U16 – fölényes győzelem a Szerencs ellen

A Kadett Bajnokság legutóbbi fordulójában, december 17-én a Szerencs VSE vendégeskedett a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK U16-os csapatánál. Az Eötvös József Gimnázium tornacsarnokában lezajló mérkőzésen kiütésszerű győzelmet arattak a tiszaújvárosi fiúk.

                                                                                                                                                                   Fotó: Gerőcs Roland

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U16 – Szerencs VSE U16: 114-35

 

A hazai gárda fölénye a meccs kezdetétől érzékelhető volt, a félidőben már 63-17-es vezetést mutatott az eredményjelző. A fordulás után sem sikerült ritmust váltania a vendégeknek, így a Phoenix a harmadik negyedet is 22-4-es eredménnyel hozta (85-21). A gólgazdag záró negyedben a szerencsiek is erősíteni tudtak ugyan, de a hazaiak lendületét már nem tudták megtörni. A végeredmény egy tekintélyes, 79 pontos Phoenix-siker lett (114-35).

Benőcs Tibor edző: „Könnyű mérkőzésre számítottam, hiszen ellenfelünkkel szemben Szerencsen is magabiztosan nyertünk. A várakozásom beigazolódott, ugyanolyan jól játszottunk, mint a korábbi találkozón, sőt talán még jobban is. Végig kézben tartottuk a mérkőzést, az eredmény nem volt kérdéses, nagy különbséggel tudtunk nyerni. Azokat a játékosoknak is adhattam lehetőséget, akik eddig ritkábban léphettek pályára, igyekeztem elosztani a fiúk között a játékidőt. Mindenki pályára került, és így is közel nyolcvanpontos győzelmet arattunk a most eléggé gyengén szereplő Szerencs ellen. Aminek nagyon örültem, hogy karácsony előtt, évzáróként nagyon jókor jött ez a győzelem. Ez a mérkőzés már az Alapszakasz második egységének a része, úgyhogy ezt nem számítva kell megállapítanunk az első egység mérlegét: imponálóan állunk, négy győzelem és egy vereség van a számlánkon. Ezzel az eredménnyel pedig valószínűleg csoportmásodikak vagyunk jelen pillanatban, aminek természetesen ugyancsak nagyon örülök”.

Kerényi György