Feszes végjátékkal aratott győzelmet U16-os csapatunk

A Nyíregyházi Kék Cápák alakulatát fogadták hazai pályán kadettjeink április 26-án. A magabiztosabb első félidőt döcögősebb második követte, és nagy küzdelmet hoztak az utolsó percek. U16-os gárdánkat ezúttal Bartovics Ákos irányította.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U16 – Nyíregyházi Kék Cápák U16: 85-84 (28-25, 27-20, 17-19, 13-20)

.

A gólgazdag első negyedet mi kezdtük jobban, a negyedik percre 11-2-es állást alakítottunk ki. A Nyíregyháza csak ekkor tudott felpörögni, ám ezúttal egy igen komoly, 10-0-s rohanással át is vette a vezetést (11-12). A kétperces mélymenetből felállva az etap második felében visszajött a Phoenix a mérkőzésbe, és egy kiegyenlített szakasz után előnnyel zárta a negyedet (28-25). A megszerzett lendület kitartott a második felvonásra is. A hatodik percre eljutottunk a tizenhat pontos vezetésig (51-35), amelyből sokat lefaragott ugyan az ellenfél, de még így is tízegységes előnnyel érkeztünk el a nagyszünethez (55-45).

A tíz pont körüli előnyt a harmadik etap derekáig sikerült tartanunk. A nyíregyházi fiúk ekkor ismét erősítettek az iramon, és néhány gyors találattal hat egységig jöttek fel. Ezen már sokat nem tudtunk javítani, mindenesetre az egyenlítés közelébe nem engedtük eljutni riválisunkat (72-64). A záró etapban alaposan megkopott az összpontosításunk. Támadási hibáinkkal több könnyű kosarat is megengedtünk a szabolcsi alakulatnak, a negyedik percben az előnyt is elveszítettük (74-76). Bartovics edző időkérése szerencsére rendezte a sorokat, így a végjátékra ismét szűk vezetést alakíthattunk ki. Az utolsó másodpercek hozták a legnagyobb izgalmakat, hiszen a Nyíregyháza sem adta fel a küzdelmet: egy távolival felzárkózott egy pontra, majd egy időn túli dobással is borzolta még a kedélyeket. Ezt azonban már nem adhatták meg a játékvezetők, így nagyon szoros, egypontos sikert arathattak nagyot küzdő fiaink (85-84).

.

Bartovics Ákos edző: „Egy kicsit álmosan kezdtük a mérkőzést, nem pörögtünk eléggé, de ezen hellyel-közzel sikerült javítani. Sajnos a meccs közben elvesztettük az egyik játékosunkat sérülés miatt, illetve egy másik játékosunkat kipontozódás miatt, de a létszámproblémák ellenére is sikerült valahogy kiharcolni a győzelmet. A hozzáállás rendben volt, a jó játék elmaradt, de megérdemelték a fiúk ezt a győzelmet, mert küzdöttek érte. És ez a lényeg”.

A mérkőzés során megsérült Szabó Zalánnak ezúton is mielőbbi gyógyulást kívánunk!

A mérkőzés statisztikája.

Kerényi György