Közel volt az U20 az idegenbeli győzelemhez

Az U20-as Bajnokság 15. fordulójában idegenbeli mérkőzés várt a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK alakulatára. A Vásárhelyi Kosársuli U20-as csapatával szemben vívott derbin parádésan kezdett Szendrey edző legénysége, de a két középső negyedben a házigazdáknak jött ki jobban a lépés.

Vásárhelyi Kosársuli U20 – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20: 96-90 (17-29, 32-20, 27-16, 20-25)

 

A kiegyenlítetten induló első negyed hatodik percében még a Vásárhely vezetett 9-8-ra, amikor lendületet vett a vendégek gárdája, és egy 0-12-es rohammal mintegy két perc alatt 9-20-ra módosította az eredményt. A negyed végéig sem igazán talált magára a hazai együttes, így a tizedik percben jelentős, 17-29-es vezetést könyvelhetett el a Tiszaújváros.

A második játékrész a csongrádiak erőteljes rohamával vette kezdetét. Ahogy az előző negyedben a Phoenix, most a Kosársuli hagyta állva ellenfelét, és egy 15-0-ra hozott mérleggel a 14. percben már a házigazdák vezettek 32-29-re. Ekkor ébredt a Tiszaújváros, de csak az erőviszonyok – és végül az eredmény – kiegyenlítésére futotta az erejéből. A félidőben 49-49-es állást mutatott az eredményjelző.

A harmadik etap bizonyult a meccs legfontosabb szakaszának. Az első negyedhez hasonlóan ez is kiegyenlítetten kezdődött, ám a játékrész derekán bekövetkező vásárhelyi ritmusváltást nem tudta kellően ellensúlyozni a Tiszaújváros, így a vendéglátók ismét nagyobb távolságba kerülhettek az ellenféltől. Az utolsó percekben 15 ponttal is vezetni tudott a csongrádi együttes (74-59), de végül még behozható, 76-65-ös állással fordultak rá a csapatok a célegyenesre.

A feszültségekkel teli utolsó negyed ismét hasonló erőviszonyokat mutatott a játékrész közepéig – ez a körülmény ugyanakkor rögzítette is a Vásárhely 10 pont körüli előnyét. Nagy menetelésbe kezdett azonban a Phoenix az utolsó percekben. A pontosabbá váló játék egyre közelebb hozta a vendégeket az egyenlítéshez, ami a negyed nyolcadik percében be is következett. A kiszámíthatatlanná vált mérkőzést immár az döntötte el, hogy melyik csapat bírja jobban a pszichés terhelést, és sajnos a tiszaújvárosi oldalon szaporodtak meg inkább a hibák. Az utolsó két perc jórészt büntetődobásokkal telt, így alakult ki a 96-90-es végeredmény.

Sajnálatos ez a vereség, hiszen nyerhető lett volna a meccs, de a fiúk így is hatalmasat küzdöttek. Molnár Bence kiemelkedően teljesített (29/6 pont, 5 lepattanó, 4 szerzett labda, 3 assziszt, 3 kiharcolt fault), és remek formában játszott Jónás Bence (19/3 pont, 4 lepattanó, 3 szerzett labda, 2 assziszt, 5 kiharcolt fault), Szilasi Bence (15/3 pont, 7 lepattanó, 3 szerzett labda, 4 assziszt, 4 kiharcolt fault) és Lenke Balázs is (10/6 pont, 7 lepattanó, 1 szerzett labda, 2 assziszt).

 

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20: Jónás Bence (19/3), Szilasi Bence (15/3), Eremiás Kristóf (9), Molnár Bence (29/6), Taskó István (8/3). Csere: Illés Gábor (-), Katlan Roland (-), Balogh Ákos (-), Lenke Balázs (10/6), Berta Bence (-), Gulyás Kristóf (-), Orosz Zoltán (-). Edző: Szendrey Zsombor.

A mérkőzés statisztikája.

Kerényi György