Nagy csatát vívtunk az éllovassal

A Bajnokság 15. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli otthonába látogatott el a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK csapata. A tabellát vezető vendéglátókkal szemben nem tudtunk teljes csapattal kiállni, hiszen Pöstényi Zoltán nem lehetett ott a mérkőzésen, Szabó Norbert pedig sérüléssel vállalta a játékot.

Vásárhelyi Kosársuli – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: 104-87 (28-18, 23-19, 28-32, 25-18)

 

Az első percektől kezdve érződött a hazaiak erőfölénye, akik az első negyed közepére már 12 pontos előnyt harcoltak ki (18-6). Bár a játékrész hajrájában sikerült hat pontra feljönnie a Phoenixnek (24-18), ez az etap végül tízpontos vásárhelyi vezetéssel zárult (28-18).

A második negyed sem hozott változást a játék képében. A Phoenix igyekezett közelebb kerülni ellenfeléhez, nem is maradtak el a kosarak, ám a csongrádiaknak mindenre megvolt a válaszuk, így tíz pont körül állandósult a különbség, ami a félidőre – még mindig behozható – 14 egységnyi hazai vezetésre módosult (51-37).

A harmadik etap alakult a Tiszaújváros számára a legkedvezőbben. Sikerült ritmust váltani, és a negyed derekára a Hill-Pongrácz-Kiss hármas vezérletével elérhető közelségbe, hat pontra jöhetett fel a borsodi gárda. A vendéglátók azonban idejében felébredtek, ismét növelni tudták előnyüket, és elvesztették ugyan ezt a játékrészt, de a negyed végén még így is tíz egységgel a Phoenix előtt jártak (79-69).

A záró etap sem volt feltétlenül reménytelen tiszaújvárosi szempontból, hiszen néhány erőteljes rohammal behozható lett volna a tíz pont. A harcos első három negyed azonban felőrölhette a hiányos csapat energiáit, így nem tudta megakadályozni, hogy a Vásárhely – immár valóban uralva a pályát – egyre távolabb kerüljön. A Phoenixet dicséri, hogy nem engedett nagyarányú győzelmet az éllovasnak, de a két pont mindenképpen Hódmezővásárhelyen maradt (104-87).

Az egyéni eredmények is azt mutatják, hogy a Tiszaújváros nem játszott alárendelt szerepet a mérkőzésen. Kiss Balázs (21/3 pont, 4 lepattanó, 3 assziszt, 3 kiharcolt fault), Jaywuan Hill (21/3 pont, 9 lepattanó, 1 szerzett labda, 2 assziszt, 4 kiharcolt fault) és Pongrácz Gergely (19/15 pont, 3 lepattanó, 1 szerzett labda, 3 assziszt, 2 kiharcolt fault, 1 blokk) is igen jó formában kosarazott.

 

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Jónás Bence (6), Kiss Balázs (21/3), Gáspár Balázs (7), Szabó Norbert (2), Jaywuan hill (21/3). Csere: Taskó István (-), Dorvekinger Richárd (2), Szabó Dániel (1), Pongrácz Gergely (19/15), Szilasi Bence (2), Kovács Zoltán (4), Molnár Bence (2). Vezetőedző: Szendrey Zsombor.

Szendrey Zsombor vezetőedző: „Gratulálok a Vásárhelynek! Sajnos nem sikerült azt végrehajtanunk védekezésben, amit megbeszéltünk és amit szerettünk volna, ez pedig rányomta a bélyegét az egész találkozóra. Ilyen játékkal nem lehet idegenben mérkőzést nyerni a bajnokságban”.

A mérkőzés statisztikája.

Kerényi György