Közel volt a meglepetésszerű győzelem

Sajnos alulmaradtunk a Bonyháddal szemben a május 8-án megvívott idegenbeli mérkőzésen. Ahogy az a rájátszásban számunkra már megszokott, hat „A” csoportos játékossal szemben kellett felvennünk a versenyt, ám a Phoenix egyáltalán nem vallott szégyent: az utolsó percig megvolt az esély a sikerre.

Atomerőmű KSE Bonyhád – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: 65-59 (16-13, 18-17, 14-16, 17-13)

2022. május 8. Bonyhád Városi Sportcsarnok.

Játékvezetők: Kovács Nimród János, Radnóti Miklós, Földi László.

.

A Bonyhád kezdett jobban, bár házigazdánk is nehezen lendült bele a küzdelembe. Mi már nyolcpontos hátrányban voltunk, amikor a negyedik percben végre sikeres találathoz jutottunk (8-3). Ettől kezdve azonban tartani tudtuk az öt-hat pontos lemaradást, sőt az első negyed hajrájában eljutottunk az egyenlítés közelébe is (14-13). Végül hárompontos hazai előnnyel zártuk az etapot (16-13).

A második felvonás első perce az egyenlítési kísérletekről szólt, amit aztán egy erőteljes bonyhádi szakasz követett. 18-17 után egy 12-1-es rohanással tizenkét egységre növelte ellenfelünk a vezetést, ám még ebben a negyedben megérkeztek a tiszaújvárosi válaszok is, és sikerült ismét öt egységre felzárkóznunk (30-25). A félidőhöz végül biztató, 34-30-as állással érkeztünk el.

Kiváló harmadik negyedet játszott a Phoenix. Az ellenfél javarészt „A” csoportos játékosokból álló keretével szemben teljesen kiegyenlítetté tettük a mérkőzést, fej fej mellett haladtak a csapatok. Bár többször is nálunk volt az előny az etap során, végül minimális bonyhádi vezetéssel fordultunk rá a záró szakaszra (48-46).

A negyedik felvonásban folytatódott a kiegyenlített párharc. Még a kilencedik percben is csupán két ponttal előzött meg minket ellenfelünk, és csak az utolsó másodpercekben tudta bebiztosítani győzelmét velünk szemben (65-59). A fiúk jól játszottak, minden elismerést megérdemelnek.

Május 15-én, vasárnap hazai pályán folytatjuk a párharcot.

.

Az ismét dupla-duplázó Jordan Andrews ezúttal is a mezőny legjobbjaként zárta a mérkőzést (21/3 pont, 16 lepattanó, 2 szerzett labda, 1 assziszt, 2 kiharcolt fault, 2 blokk). Bán Tibor ugyancsak veszélyes volt az ellenfél gyűrűjére (17/9 pont, 3 lepattanó, 2 szerzett labda, 4 assziszt, 5 kiharcolt fault), és Gerőcs Bálint sem állt meg tíz egység alatt (11/3 pont, 7 lepattanó, 1 assziszt, 2 kihasrcolt fault).

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Drahos Gábor (-), Bán Tibor (17/9), Gerőcs Roland Bálint (11/3), Hegedűs Gergely (5/3), Jordan Madrid-Andrews (21/3). Csere: Drizner Gábor (-), Hajdu Boldizsár (-), Frikker Marcell (-), Szabó Norbert (-), Kovács Zoltán (2), Asszú Ádám (3). Vezetőedző: Siska János.

A mérkőzés alakulása.

Kerényi György