Két meccs, két győzelem

A Bajnokság harmadik fordulójában, szeptember 30-án a SMAFC gárdája látogatott el Tiszaújvárosba. A Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK felnőttjei és fiataljai egyaránt sikerrel vették az akadályokat.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK – SMAFC: 87-49 (23-12, 22-4, 29-20, 13-13)

2018. szeptember 30. Tiszaújváros, 200 néző.

Játékvezetők: Sallai István József, Gergely Csaba, Borgula György.

 

Szendrey Zsombor edző a találkozó előtt sem titkolta, hogy csapata most mindenképpen be akarja gyűjteni idénybeli első győzelmét. A csapat tehát komoly elvárásokat támasztott önmagával szemben, és meg is felelt azoknak.

Parádés három negyedet láthattunk a tiszaújvárosi fiúktól. A soproniakat gyakorlatilag „állva hagyták”, hiszen már az első negyedet is 11 pontos előnnyel zárták, a második játékrészben pedig összesen négy pontig engedték el a vendégeket, míg a hazai oldal 22 egységgel gazdagodott. Az első félidő 45-16-os állással, nyomasztó tiszaújvárosi fölénnyel zárult.

A fordulás után a SMAFC ritmust váltott, igyekezett minél többet lefaragni hátrányából. A soproni fiúk akaraterejét és küzdeni tudását dicséri, hogy sikerült megújulniuk és nyomás alá helyezniük a vendéglátókat, de ez csak arra volt elég, hogy a Phoenix ezúttal „csak” kilenc ponttal növelhette előnyét (74-36). A Phoenix játéka a záró etapra érezhetően fáradtabbá, pontatlanabbá vált, de az előzményeknek hála ez szerencsére nem eredményezett komoly problémát. A negyed nagy részét a soproniak irányították, és csak az utolsó percekben tudta a hazai csapat a korábbi különbséget visszaállítani (87-49).

Hazai oldalon a mérkőzés legjobbja a dupla-duplát felmutató Pongrácz Gergely lett (17 pont, 12 lepattanó, 3 szerzett labda, 3 assziszt, 3 kiharcolt fault, 1 blokk, 29-es VAL). Ugyancsak jól teljesített Gáspár Balázs (11 pont, 7 lepattanó, 1 szerzett labda, 5 assziszt, 6 kiharcolt fault, 1 blokk, 19-es VAL), valamint Szabó Dániel, Szabó Norbert, Szilasi Bence és Pöstényi Zoltán is.

A Phoenix nagyon szép győzelmet aratott, gratulálunk a Fiúknak!

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Gáspár Balázs (11), Kiss Balázs (6), Kovács Zoltán (9/6), Pongrácz Gergely (17/9), Szilasi Bence (10/6). Csere: Jónás Bence (-), Katlan Roland (-), Molnár Bence (7/3), Pöstényi Zoltán (11/9), Szabó Dániel (9/3), Szabó Norbert (7), Taskó István (-).

Szendrey Zsombor vezetőedző: „Nagyon örülünk az első bajnoki győzelmünknek, szép folytatás volt ez a Hepp Kupa után. Nagyon szépen megvalósítottuk azt, amit megbeszéltünk, amire próbáltunk készülni az edzéseken. Gratulálok a csapatomnak a megfelelő hozzáállásért. Ha így folytatjuk, lesznek még győztes meccseink”.

U20-as csapatunk ugyancsak szép sikert ért el. A mérkőzés nagy részén kezében tartva az irányítást 63-51-es győzelmet aratott a soproni fiatalok felett.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK U20 – SMAFC U20: 63-51 (20-10, 15-14, 14-14, 14-13)

 

Kerényi György